Ръководството на Вихрен Сандански излезе с официална декларация, в която изказва възмущението си от съдийството на главния Владимир Вълков и помощника му Трендафил Димитров в домакинския мач от Западната Б група срещу Септември Симитли (0:0).

В декларацията санданчани цитират и с какви викове се обръщал към рефера на срещата кметът на Симитли Апостол Апостолов-Поли (самият той бе добре познат съдия от А група в близкото минало).

Ето пълният текст на официална декларация на Вихрен Сандански без редакторска намеса:

Официална декларация на ФК Вихрен

Футболен клуб Вихрен Сандански винаги е бил еталон за поведение, организиране на домакински срещи, предоставяне на отлични условия за футбол и най-важното - за феърплей.

На градския стадион в Сандански никога не са възниквали скандали, нападки, ексцесии, безредици, причинени, или предизвикани от футболен клуб Вихрен.

Футболен клуб Вихрен никога не е влизал в схеми, конфронтации и неспортсменски прояви. Футболен клуб Вихрен винаги се е стремял да бъде толерантен и да създава удобства, както за футболисти, така и за гости, длъжностни лица и публика.

Така беше и на срещата със Септември Симитли, но определени лица от този клуб, както и част от съдийската тройка развалиха вчерашната среща.

Футболен клуб Вихрен уважава всички отбори в България и има респект към тях, но не може да се съгласи и да отмине с лека ръка поведението на Апостол Апостолов-Поли - президент на Септември и кмет на Симитли.

Г-н Апостолов е кмет на град в България, което само по себе си означава закон, ред и еталон за поведение.

Въпросният г-н Апостолов още със започването на мача се провикна гръмко към реферите - "Какво вдигаш, беееее смешник...", "Ейййй, простакооо, внимавай как свириш", "Еййййййй, чъъъъъъъъъъъ, съдията, Ша та прИбия, беееееее, няма никакъв фаул" и т.н. и т.н., епитетите на г-н Атанасов нямаха край, като той дори нарече старши треньора на Вихрен Йордан Самоковлийски - "Гаден мангал" и "Мръсен циганин", а в края на срещата вместо да сложи край на страстите той стана подбудител на грозни сцени.

Преди да стигнем до темата съдийство, нека споменем, че въпросната бригада свири и гостуването на Вихрен в Симитли (1:1) преди месеци, когато абсолютно същият страничен съдия не вдигна поне пет 100%-ови засади на домакините и допусна изравнителен гол на Септември именно след засада, а главният и тогава Вълков правеше и невъзможното, за да добута мача до равенство, както и сега.

Странно защо и вчера отново тези рефери бяха получили наряд за срещата между Вихрен и Септември, и за втори път имаха основна дейност в мача.

Ръководството в срещата им бе пълна пародия (с изключение на вторият страничен съдия - Димитър Манолов), но ще се спрем само на три момента.
1. В 60-ата минута защитник на Септември - Васил Кацарски, изчиства топката от голлинята, тя попада във Вангел Стоянов, който я насочва къв вратата, но Трендафил Димитров е .... вдигнал засада!!!.
2. В 89-ата минута Кирил Андреев поема топката от ДЪЛБОЧИНА и я вкарва в мрежата, но отново Димитров развява флага.
3. Главният съдия дава само три минути продължение, при положение, че са направени 6 смени, поне 10 пъти са влизали носилката и медицинският щаб на гостите, а близо 5 минути не се е играло футбол след отменения гол на Вихрен.

Футболен клуб Вихрен благодари за мъжката и здрава игра на Септември, като обещава и занапред ще бъде толерантен и гостоприемен домакин, да създава отлични условия за футбол и да играе феърплей.

С уважение: ФК Вихрен Сандански