Старши треньорът на Ботев Пловдив Костадин Видолов включи в групата за мача срещу Добруджа 18-годишният защитник Лазар Марин. Това ще бъде дебют за младока в разширения състав на първия отбор на „жълто-черните”.

Младокът, който бе привлечен от Спартак Пд през зимата, изкара цялата подготовка с мъжкия отбор, а през пролетта е един от най-стабилните играчи в юношеския тим, който се намира в серия от 7 победи и 1 равен в Елитната група до 19 години.

Включването на тийнейджъра е единствената промяна в разширения състав в сравнение с последния шампионатен двубой срещу Етър. От 18-те отпадна Васко Василев, който е със счупена ръка и пропуска остатъка от сезона.

В 14.30 часа днес „канарчетата” тръгват за Сливен, където ще тренират за последно преди срещата с отбора от Добрич.

Костадин Видолов очаква футболистите му да направят силен мач и да вземат пълния актив от точки. „Не обръщаме внимание на проблемите, които се твърди, че има противника. Ситуацията, в която се намираме е достатъчно трудна, за да си позволим отпускане. Сигурен съм, че Добруджа ще се затвори и ще опита да вземе нещо от мача. Ние сме длъжни да подходим с пределна мобилизация и да спечелим”, коментира наставникът на Ботев.

Видолов каза още, че не е притеснен от това, че отборът му ще домакинства в Сливен. „Единственото, за което съжалявам е, че няма да дойде толкова публика, колкото събираме в Пловдив. Знам, че пак ще има наши фенове, но едва ли ще е същото. Иначе, няма значение къде играем. Трябва да печелим мачовете си до края, без значение къде са те.”