Наставникът на футболния Етър Велин Кефалов бе избран за Треньор № 1 на Велико Търново за 2010 г. Той победи в гласуването на спортните журналисти и Постоянната комисия за младежта и спорта към общината.

Кефалов спечели анкетата, следван от Йонка Генчева от „Етър-64″, Милен Видиновски от АК „Трапезица 1957”, Йорданка Среброва от „Етър-100″ и Антоанета Селенска от „Етър 2007″.

Велин Кефалов са завърна в Етър след двугодишно отсъствие, като до лятото бе в екипа на Ангел Червенков, с който направиха Литекс шампион на България. От идването му на „Ивайло“ с помощта на цялото ръководство и футболистите Кефалов тотално преобрази отбора, който вече е на 2-ро място с амбиции за влизане в „А“ група.

На награждаване в общината вчера Велин Кефалов получи почетната си грамота и премия от 700 лв., връчени му от председателя на комисията за младежта и спорта Камен Алексиев.

„Радостен съм, че получих това признание и благодаря на всички, които са гласували за мен, както и на моето семейство, което винаги ме е подкрепяло. Но най-вече това признание е за Етър – за футболистите му и за Радослав Владев, Красимир Гърдев, Димитър Манолов, които ми гласуваха доверие да водя отбора. Пожелавам през 2011 г. да сме здрави и да отидем там, където ни се полага“, заяви новият Треньор № 1 на Велико Търново.