Дунав очаква отново труден мач, при гостуването си на Оборище в двубой от 23-ия кръг на Б група на 9 април, събота, от 16 ч. в Панагюрище.

"Драконите" са лидери във временното класиране, а съперникът им заема четвъртото място. Срещата между тях в Русе през есента завърши 0:0.

"Мачът със сигурност няма да е лесен. Доколкото съм запознат и теренът в Панагюрище не е от най-добрите. Ние обаче сме по-добрият отбор и смятам, че ще се върнем с победа в Русе", сподели старши треньорът на "Дунав" Веселин Великов.

За срещата в Панагюрище той вече ще може да разчита на всички свои футболисти. След контузии се завръщат Янислав Иванов и Йордан Димитров, а капитанът Диян Димов ще играе отново след изтърпяно наказание от два мача. 

"Радвам се, че най-накрая всички футболисти са възстановени. Нямаме и наказани. Ще решавам в последния момент преди да тръгнем за това кои да влязат в групата за мача", каза още Великов.

В Панагюрище "драконите" се очаква да получат и подкрепа от някои от най-верните си фенове. Част от тях дори са подготвили и специална програма преди мача с патриотичен тур. Той включва разходка из родните места на Васил Левски, Христо Ботев и Иван Вазов в Карлово, Калофер и Сопот, както и посещение на музея в Панагюрище.