С 8 + 5 нови попълнения започна подготовката си за пролетния полусезон Велбъжд Кюстендил. Старши треньорът Георги Петров изведе на стадион "Осогово" 24-ма играчи, а един от талисманите на отбора Стефан Джонев плисна кофа с вода за здраве и късмет.

От първата тренировка отсъстваха: Мартин Зафиров, Спас Гигов, Крум Крумов и Стоил Фърцов. Президентът Валери Ненов уточни, че те ще се присъединят към отбора по- късно, като Фърцов е опериран от херния.

Новите във Велбъжд Кюстендил са: Митко Маринов /юноша на ЦСКА/; Борислав Наков /юноша на Славия, играл е последно в Люлин /; Валери Манов /играл в Гърция/; Велизар Мирчев /Миньор Бобов дол/; Иво Максимов /Монтана/ и брат му Юлиян Максимов /Миньор Перник /; Иван Георгиев /Локомотив Ст. Загора /; Ивайло Стоименов, Александър Петров, Румен Биков и Борислав Кирилов /Велбъжд/; Пламен Петров-Бързака.

Очаква се и още едно ново попълнение, загубило се по пътя към Кюстендил. Стефан Иванов, който е юноша на Славия разбрал, че трябва да се яви пред стадион "Огоста" и отишъл в Монтана, вместо пред стадион "Осогово" в Кюстендил.

Първата контрола на кюстендилци е на 24-ти януари, с Локомотив Пловдив в Сандански. Следват спаринги с Пирин, Марек, Чавдар Бяла Слатина, Академик - София.

Ръководството на клуба е водило разговори с няколко треньори, сред които Стоян Коцев, Георги Тодоров и др.

"Тези хора обаче искат по 10 000 лв. за "добро утро", затова ще заложим на кюстендилци, които в никакъв случай не са по-лоши специалисти", коментира Валери Ненов.