Засилени мерки за сигурност е предприела полицията в Силистра за футболната среща на Доростол и Лудогорец Разград, която ще се играе утре (2 април) на стадион „Луи Айер”.

Полицейски ескорт ще съпровожда автобусите на феновете на гостуващия отбор. Заради дербито се въвеждат ограничения за придвижване на граждани по ул. „Д-р Анастас Янков” в отсечката между улиците „Първи октомври” и „Тодор Пеев”, откъдето ще бъдат пропускани автобусите на Разград.

В деня на мача от 14.00 часа до 19.30 часа ще бъдат затворени за движение ул. „Д-р Анастас Янков” - в отсечката между ул. „Първи октомври” и бул. „Велико Търново”, ул. „Филип Тотю” - в отсечката между ул. „Първи октомври” и бул. „Велико Търново”, и ул. „Първи октомври” - в отсечката между ул. „Д-р Анастас Янков” и „Филип Тотю”.

На входовете на стадиона полицаи ще проверяват за алкохол, пиротехнически изделия и опасни предмети. Няма да бъдат допускани пияни и дрогирани. За опазването на реда ще помагат и полицейски кучета. Автопатрули ще има в целия град.

От районното управление на полицията в Силистра са категорични, че нарушителите на реда ще бъдат задържани. Оттам предупреждават, че стриктно ще бъдат прилагани и разпоредбите на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

В събота от 17.00 часа на стадион „Луи Айер“ в Силистра ще се изиграе поредната среща от първенството на Източната Б футболна група между „Доростол“ и „Лудогорец“ – Разград. Интересът към двубоя е обясним – двата отбора заемат първото място в групата с еднакъв брой точки, като „Лудогорец“ има по-добра голова разлика.