Старши треньорът на Малеш Пламен Мицански проведе последната си тренировка с наличните футболисти ден преди мача бараж срещу Бдин (Видин). Той ще се играе на стадиона в Ботевград в сряда от 17 ч.

Ако успеят, микревци ще бъдат единствения селски отбор в Западната Б група. В Източната вече се подвизава тимът на близкото до Пловдив село Брестник.

В групата за този решителен мач за влизане в западната Б група наставникът няма да може да разчита на Вакареев и Влахов заради неизлекувани контузии. Проблемен до последно ще бъде капитанът Атанас Шопов. Срещу Бдин Мицански ще разчита на вратарите Стоянов и Димитров и играчите Кепов, Станков, Сандев, В Стоянов, Г Жежев, Давков, Симеонов, Постоловски, Тупалов, М Георгиев, Атанасов, Шекеров, Ташев, Бачев и Атанас Шопов.

Преди да отпътува от Микрево Мицански сподели: "Отдава ни се за втори път шанс за влизане в професионалната Б група. Време е новите да докажат за какво сме ги взели в отбора по време на мача срещу Бдин. Надявам се този път шансът да бъде на наша страна. Отиваме играем и каквото сабя покаже на терена в Ботевград. До мача ще отседнем в Етрополе".

Президентът на Малеш и кмет на община Струмяни Валентин Чиликов от своя страна каза: "Моето желание е влизането на отбора в Западната Б група. Направихме добра лятна подготовка, футболистите изиграха и успешни контролни мачове срещу отбори от професионалния футбол, който показва че имат потенциал и тяхното място е наистина във втория ешелон на българския футбол. Смятам, че сме по-добри от отбора на Бдин и ако изиграят нашите футболисти мача по най-добрия си начин няма да имат проблем в Ботевград. Малеш ще бъде подкрепян от много свои привърженици. За всички желаещи има подсигурен транспорт като автобусите ще тръгнат в 12 ч от центъра на Струмяни".