Възловият мач в Западната „Б“ група между Eтър и Ботев Вр бе поверен на международния съдия Николай Йорданов, който бе върнат от БФС в професионалния футбол след двумесечно наказание след мача Пирин – Литекс.

Негови помощници ще бъдат столичаните Александър Дамянов и Павлин Михайлов. Четвърти съдия е Михаил Йорданов от Разград.

Николай Йорданов е сред най-добрите български съдии и бе избран за рефер №1 в страната за 2009 г. от Асоциацията на българските футболни съдии.

Във великотърновския клуб пък са изненадани от факта, че седми столичен съдия ще свири на Етър в последните 8 мача. „Нормално е за такъв важен мач да пратят съдия с опит като Николай Йорданов и това не ни притеснява. Притеснява ни поредицата от столични рефери, които идват да свирят на стадион „Ивайло“ и по една или друга причина мачовете все завършват наравно.

В предишното домакинство с Ботев (Вр) не бе отсъдена чиста дузпа срещу Миндев, а Кирил Михайлов за 7-8 брутални фаула получи едва един жълт картон и не бе изгонен. Че Етър не играе добре напоследък, това е факт, но е факт и че след тънки съдийски решения мачовете отиват все на хиксове.

Николай Йорданов е опитен съдия и се надяваме този пъти реферите да свирят всичко, което има на терена, а мача да спечели по-добрият отбор", заяви прокуристът на клуба Стефан Атанасов.

От Етър предупредиха, че занапред ще следят внимателно проявите на реферите в мачовете им и ще дават широк отзвук на съдийските решения в предстоящите двубои.