Младите футболисти на Черноморец Поморие се готвят за битка срещу Спартак Вн. Мачът от 9-ия кръг на първенството в Източна „Б” група ще се играе на 17 октомври /събота/ от 16 ч на „Лазур”. Билетите за вход ще струват по 2 лв. Бургаският стадион е избран за домакинството заради уникалната компютърна система за анализи, с която разполага.

В предишния, 8-ми, кръг поморийските „акули” поднесоха приятна изненада с победата си в Пловдив над местния Спартак с 2:1. Възпитаниците на старши треньора Петър Хубчев изтръгнаха успеха с мъжка борба и се убедиха, че само с красив футбол точки не се печелят. Настройката им ще бъде същата и в сблъсъка в събота с гостите от Варна, които са сред фаворитите за промоция в „А” група.

След тренировката в петък от 16 часа Хубчев ще определи групата от 18 играчи, които ще се оттеглят на режим вечерта преди двубоя. Петър Колев и Христо Лемперов са напълно възстановени от травмите си. Със сигурност от избора на наставника обаче отпадат поваленият от грип Пламен Димитров и Светослав Козаров, който получи мускулно разтежение при победата над Несебър с 3:1 в контрола преди седмица. Извън строя продължава да бъде и Георги Алексиев, претърпял операция от херния.

Черноморец Поморие е на 12-о място във временното класиране с актив от 6 точки, а варненският Спартак е втори с 16 точки. Главен съдия на мача в събота на „Лазур” ще бъде Георги Кабаков от Пловдив.