Старши треньорът Адалберт Зафиров подаде оставка, която беше приета от председателя на управителния съвет на ПОФК Ботев инж. Николай Иванов. До края на първенството тимът от Враца ще бъде воден от треньорски екип, начело с шефа на детско-юношеската школа Емил Маринов, на когото ще помагат досегашните помощници на Зафиров – Ивайло Младенов, Тодор Гарев и Венцислав Иванов. Към екипа ще се присъедини и местната легенда Илия Вълов.

Информацията за промените в спортно-техническото ръководство беше съобщена от кмета на Враца инж. Николай Иванов, който е и председател на управителния съвет на футболния клуб. Действията бяха предприети в часовете след домакинската загуба от Локомотив /Горна Оряховица/ с 0:3 /мачът се изигра в Криводол, където врачани изтърпяха наказание от домакинство/.

Адалберт Зафиров заяви по мобилния си телефон от София, че е депозирал оставката си, тъй като не е успял да изпълни основната задача, заради която е бил назначен – а именно да предпази отбора на Ботев от изпадане сред аматьорите.

В оставащите 3 мача до края на кампанията Ботев ще преследва теоретичните шансове да запази професионалния си статут с новото спортно-техническо ръководство. На врачани им предстои гостуване на Пирин в Благоевград на 2 май, а след това печелят служебно с 3:0 домакинството си срещу Раковски. Двубоят от 28-ия кръг срещу Черноморец, който беше изигран на 27 март и беше загубен в Бургас с 0:1, не влиза в плана за спасение. До края на кампанията остават два мача – домакинство на Верея и гостуване на Банско, като датите на тези две срещи още не са определени от БФС.