Заради ремонт на градския стадион в Разлог съседското дерби на Пирин Разлог с отбора на Банско ще се играе на стадион Свети Петър в курортния град. Засега балансът от официалните срещи между двата отбора е в полза на разложкия тим. Старши треньорът на Пирин Разлог Димитър Соколов не пропусна да заяви, че макар като символични домакини неговите възпитаници са с настройка да запазят традицията и да спечелят още една победа срещу прекия си съперник - отбора на Банско.

"Има стара вражда между двата града независимо мачовете дали са с контролен или официален характер“, каза Димитър Соколов.

„В интерес на истината отборът на Банско привлече много класни футболисти за новото първенство и не напразно са в челото на таблицата на Б група. До момента отборът на Банско, воден от колегата Александър Томаш, няма допусната загуба. Надявам се с по-добра и качествена игра да нанесем първото поражение на символичните гости на техния стадион Свети Петър. Със сигурност футболистите, на които ще гласувам доверие, ще дадат всичко от себе си за да задоволят зрителите, включително и феновете на нашия отбор, които ще ни придружават в Банско".

Мнение за този дерби мач от името на треньорския щаб на ПФК Банско изрази Константин Мирчев: "Всички футболисти бяха на разположение на треньорския щаб през седмицата. Възможно е да има някои промени в групата за този мач. Последен ще има думата по този въпрос старши треньорът Александър Томаш. 11-те, с които нашият отбор ще започне дерби срещата, ще станат ясни на разбора в деня на мача. Надяваме се да нарушим традицията и да победим този път с игра и резултат отбора на Пирин Разлог"./БТА