Треньорът на вратарите в Ботев Враца Румен Ненов подаде оставка. Причината е, че не се чувства пълноценен да изпълнява своите задължения.

“Най-отговорно мога да заявя, че където съм работил до сега вратарите са пазили на едно доста добро ниво. При тази ситуация, която се създаде в Ботев Враца смятам, че е по-разумно да си тръгна, защото не можеш да излизаш на терена и да отбиваш номер и просто да минава тренировката. За съжаление трябва да си тръгна от Ботев Враца, но така е във футбола. Тръгвам си с най-добри чувства.”

Ненов заяви, че не желая да се спекулира с неговото напускане. Като основна причина да си тръгне от Враца той посочи, че не е получил нито една стотинка от както е постъпил на работа в клуба.

“Смятате ли, че като сме започнали на 17 юни, а днес сме 18 октомври е разумно и нормално да остана на работа?”

Румен Ненов съобщи още, че решението да напусне клуба не е емоционално, а добре обмислено.

“Това е! Решението ми е категорично. Съжалявам, че това, което говорихме лятото като амбиции и цели не се получи. Не упреквам никого. Такава е ситуацията, така се е случило.”

Въпреки, че напуска желанието на Румен Ненов е Ботев Враца да се стабилизира. “Защото това е отбор със сериозна история и не заслужава да бъде в такава патова ситуация.”

Румен Ненов напуска врачанския клуб, но ще продължи да се занимава с футбол. “Футболът е моя живот. Такава тръпка и такива емоции, каквито са във футбола на друго място няма.”