„Отборът ни е готов за един от най-трудните си мачове през сезона” – заяви старши треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов пред бургаски журналисти.

Въпреки трудностите, някои нерешени проблеми и контузии наставникът смята, че в този двубой трябва да надделеят волята за победа и себераздаването на играчите. Ненов смята, че не може с „добри момчета” на терена да се печелят футболни битки. Всеки трябва да прояви характер, хъс, да се раздаде докрай, за да се постигат добри резултати.

Ненов очаква труден двубой срещу отбор, чиято задача поставена в прав текст е влизане в А група. Нефтохимик е отбор с традиции, който има същите цели. Според наставника липсата на база е препятствие пред подготовката на отбора, но с желание и упоритост, тези неща се преодоляват. В тима няма контузени футболисти, с изклщчение на Михаил Георгиев, който бе опериран успешно вчера в столицата. Станимир Андонов е почти готов, като 99% ще попадне в групата смята треньорът. В мача в неделя той ще даде възможност да играят на футболистите, които са тренирали най-добре през седмицата.

За един от най-опитните в тима Диян Молдованов мачът срещу Спартак Варна е поредната среща от първенството. Защитникът вярва във възможностите на отбора, като за него добрата атмосфера в тима е много важна за постигането на успехи.

"Момчетата са сериозни и не е необходимо да им се повтаря, за какво играят. Те го знаят отлично и затова са в Нефтохимик – добави защитникът. Очаква ни тежък мач, но ако искаш да си на върха и да вървиш напред, леки мачове няма. Ще играем на върха на възможностите си, за да зарадваме и многобройните си фенове, които със сигурност ще ни подкрепят във Варна” – завърши защитникът.

Двубоят от петия кръг на Б група между Спартак Варна и Нефтохимик е в неделя от 17 часа на стадион Спартак.