Старши треньорът на втория отбор на Айнтрахт Франкфурт Франк Лайхт и неговият помощник Оскар Корочан гостуваха на стадион „Лазур” в петък следобед. Те дойдоха по покана на директора на футболната академия на Черноморец Пламен Михов, който използва Петър Хубчев за посредник по визитата. Либерото на славната Пенева чета и настоящ наставник на Черноморец-Поморие игра няколко сезона за тима от Франкфурт през втората половина на 90-те години.

Пред всички треньори от футболната академия на Черноморец Лайхт изнесе в конферентната зала на „Лазур” лекция на тема „Структура, управление и цели на школата на Айнтрахт. Немският специалист разкри и детайли от това как в родината му се практикува тактическата схема на игра 4-2-3-1. На лекцията присъства и заместник-директорът на треньорската школа към БФС Юри Николов.

Освен теоретическа, визитата на гостите от Германия имаше и практическа част. От 18,30 ч беше планирана показна тренировка на Лайхт с дублиращия отбор на Черноморец плюс немскоговорящите футболисти от състава на Черноморец-Поморие: Костадин Велков, Бранимир Костадинов и Георги Калоянов.