Травмата на Васил Калоянов не е тежка, констатира лекарят на Черноморец Поморие Росен Харизанов. Рентгенова снимка е показала, че футболистът има разтежение на сухожилие в подбедрицата на левия крак. Миналата есен Калоянов скъса предна кръстна връзка на дясното коляно и пропусна целия сезон. Тази седмица д-р Харизанов му е назначил пълен покой и комплексно лечение. Ако възстановяването върви нормално, от следващата седмица таранът ще започне индивидуална подготовка, а от по-следващата ще може да се присъедини отново към тренировките на отбора.

Централният нападател получи контузията в подбедрицата само 8 минути след влизането си в игра за Черноморец Поморие срещу Брестник в събота вечерта. За малкото време на терена резервата успя да реши мача, като изработи дузпа и сам я вкара за победата с 1:0.

С поморийските „акули” тази седмица не тренира и капитанът Цветан Филипов. Той получи срастване на нокът в палеца ден преди двубоя с Брестник и не игра в мача от 8-мия кръг на Източна „Б” група. След претърпяната лека хирургическа интервенция Филипов ще пропусне и дербито на 9-ия кръг в Балчик срещу местния Черноморец тази събота, но за следващия двубой след паузата в първенството вече ще бъде на линия.

В крайморския сблъсък няма да участва и младежкият национал Георги Костадинов, който се възстановява от възпаление на адукторите.

Младият отбор на Петър Хубчев оглавява временното класиране в Източната втора дивизия с 19 точки, а тимът от Балчик е втори с 4 точки по-малко.