След толкова много години в елита играещият помощник треньор на Спартак Траян Дянков предстои да изнася мачове с екипа на „соколите” и във втория ешелон. На редовната пресконференция на клуба днес той припомни, че има в кариерата си 3 години в Б група – два пъти със Спартак и веднъж с Черноморец и приема предстоящите срещи като едно ново предизвикателство. Въпреки напредналата си възраст, Дянков продължава да впечатлява с изявите си на терена и не е случаен фактът, че лидерът в първенството на Армения Арарат Ереван прояви интерес към него.

„Играл съм 3 години в Б група. Два пъти със Спартак и веднъж с Черноморец. Имам и 3 промоции за А група. Тази година няма как да стане вероятно, тъй като ситуацията е малко по-сложна. Не съм свикнал да губя. В момента и като като футболист, и като помощник се опитвам да дам тази моя увереност на играчите. Те трябва да попиват и независимо срещу кой отбор излизат да играят за победа. Това дали съм в А, или в Б група в момента не от значение за мен. Малко, или много това е едно ново начало. В Б група също има добри отбори и добри футболисти. За мен ще е едно предизвикателство”.

Запитан дали нуждата от точки, може да доведе до напрежение в отбора по време на мача срещу Калиакра, Дянков отвърна:

„Винаги преди старта на едно първенство има напрежение. Ако го няма напрежението, то това означава, че не живееш с тази игра. Опитваме се като треньорски състав да предпазим футболистите от това напрежение, но малко, или много те ще го имат в себе си. Ако бъдат по-разкрепостени и изпълнят ли се поставените задачи, ще бъдат постигнати и и резултатите”.