Александър Томаш, Борислав Георгиев и Александър Младенов ще помогнат на отбора за по-добрата игра, за самочувствието в мачовете, защото това е необходимо на Етър", заяви днес на пресконференция старши треньорът Георги Тодоров.

Борислав Георгиев – Бобъра ще бъде картотекиран утре в БФС и ще дебютира още в съботния мач на "виолетовите" срещу Доростол. Всеки момент се чака жълтата карта от Севастопол на нападателя Александър Младенов и ако до петък това стане, синът на Стойчо Младенов също ще се появи в игра. Контузията на третото ново класно попълнение Александър Томаш вече отшумява и от вчера той тренира пълноценно, но ще е на линия вероятно за следващото гостуване.

"Сашо Томаш ще е готов за другата седмица, Борислав Георгиев ще бъде със сигурност картотекиран, а за Сашо Младенов ще чака жълтата карта, което може да стане и днес, и следващата седмица. Но иначе Младенов също е напълно готов. Ще им трябват две седмици, за да влязат в оптимална форма.

Не виждам как да подценяваме Доростол, след като и десетте отбора са почти на едно ниво. Всяко подценяване ще коства много на всеки един състав. Ние сме с куп нови играчи, не сме изградили отбор, за да подценяваме някого. Трябва да се дава максимумът, за да спечелим трите точки. Колкото по-добре играем, толкова по-лесно ще спечелим", заяви Тодоров.

Треньорът не скри, че е останал много доволен от дебютиралия срещу Бенковски холандец Сам де Меестер. "Момчето е от школата на Фейенорд, халф е. Първите ми впечатления са много добри, учен футболист е, което е нормално, защото идва от холандската школа, играл е в Първа дивизия на Белгия. Ще му се даде още време, трябва да свали малко килограми, но може да помогне много на отбора", коментира наставникът, който обаче не е впечатлен от показаното от другите двама играчи на проби Мишел де Кинкелдер и Емрах Атеш.

"Вече има достатъчно кандидати за попадане в групата, трудно ще е да избирам и оставям някои извън нея, защото всеки иска да е титуляр. Но това не ме притеснява – който е в най-добро състояние, той ще играе. Но и съставът не може да се върти безкрайно, защото всеки ще започне да се притеснява да не сбърка и да загуби мястото си. Още не сме изградили състава, вече идват и класни играчи, аз обичам като направим един отбор от 11 човека, той да се променя вече само при контузия или при системно слаба игра на някого. Възможни са и още попълнения, но първенството вече върви. Вече трябва да се обиграваме и ако идва нов играч, той вече да е вече супер качествен и ще е добре дошъл. Най-реално е зимата да се прецени за кой пост ще ни трябва играч и да се търсят конкретни хора", добави Георги Тодоров.

На пресконференцията бяха и трите най-нови попълнения и доказани имена в нашия футбол със сериозен стаж и в зад граница – Александър Томаш, Александър Младенов и Борислав Георгиев.