Помощник-треньорът на Нефтохимик и легенда на клуба Тодор Киселичков се срещна с бургаски журналисти на пресконференция в спортен център Изгрев преди мача от 4-тия кръг на Б-футболна груа тази неделя от 17,00 часа Нефтохимик -Пирин Разлог Киселичков каза, че за двете седмици, в които имаше прекъсване на първенството, на преден план са били две цели: подобряването на вазаимодействието в отделните линии на отбора и възстановяването на контузените футболисти. Киселичков отчете, че проверката с класния отбор на Черно море също е била много полезна за отбора на Нефтохимик.

За мача в неделя от състава със сигурност ще отпаднат Михаил Георгиев, който има проблеми в коляното, както и Станимир Андонов, който получи травма по време на мача с Чавдар Етрополе. Най-вероятно Георгиев ще претърпи артроскопия, но преди това ще бъде прегледан в специализирана столична клиника.

Киселичков изтъкна, че мачът в неделя ще бъде тежък, тъй като според него отборите от Югозападна България играят с много хъс и себераздаване. Това според треньора ги отличава от останалите тимове в страната. Той добави, че треньорският щаб е разучил силните и слаби страни на отбора от Разлог и в неделя ще се постарае да ги използва.

Тодор Киселичков каза, че за всички футболисти е голямо предизвикателство факта, че играят на стадион Лазур. Той е убеден, че инцидент, като този, който се случи по време на мача с Чавдар Етрополе, когато бе запалено помещение на стадиона, не може да е предизвикан от истински фен на Нефтохимик. Треньорът изрази убеждението си, че зелените фенове обичат отбора си и желаят той да играе на стадион Лазур. Те не биха допуснали подобни инциденти, след като са верни на отбора си и с поведението си по време на мачовете го доказват. В края на пресконференцията Киселичков призова за подкрепа и Феър плей на терена и по трибуните в неделния мач между Нефтохимик и Пирин Разлог.