Изпълнителният директор на Нафтекс Тодор Хънков заяви за Гонг, че единствената цел пред отбора за утрешния бараж е влизането в А група. „Тази цел бе поставена пред предишното ръководство в началото на сезона и ния продължихме да я гоним. Искам Нафтекс да е в А група. По-големите шансове са нашите, тъй като през цялото първенство показахме по-стабилна игра и самото класиране показа, че сме по-стойностния отбор. 3 кръга преди края си бяхме осигурили баража”, каза Хънков. Той коментира и слуховете, че бургаския клуб няма желание да участва в елита. „За Нафтекс слухове вървят от 3 години, тоест тт както загубихме баража в Стара Загора. Все още съществуваме и сме в челото. Ще е гордост с ново ръководство и нов треньор да влезем. Спекулациите нямат почва във футболното пространсто. Чувам, че в тези слухове се замесва и името на Краси Балъков. Несериозно е да се твърди, че Краси Балъков не иска два отбора. Той не е фактора, който може да определя. Нафтекс го е имало и преди него и сега. Според мен се цели очерняне името на Балъков”, коментира Хънков.

Шефът на „шейховете” призна за интерес към водещите футболисти на отбора, като заяви, че няма да се спира никой при изгодна оферта. „Има оферти към наши играчи. Поне три отбора искат Деян Христов. Първите, които изявяват претенции за закупуване на футболисти са Черноморец. Системата в Нафтекс е да произваждаме футболни кадри и да ги продаваме. Издръжката е формирана на този принцип. Нафтекс е уцелил правилната форма на издръжка на футболен клуб”, допълни още бившия шеф на Черноморец.

Относно информациите за разформироване школата на клуба Хънков заяви: „Не може отбор да участва в професионалния футбол без необхидимия минимум в ДЮШ. В момента в Бургас се създава футболна академия, която ще е под шапката на Черноморец. В момента се прави селекция на треньори и състезатели. В нея ще бъдат селектирани деца от целия Бургас. В школата на Нафтекс ще си останат децата, които не влязат в академията”.