Застрашеният от изпадане в аматьорския футбол отбор на Белите орли е изправен пред опасността през пролетта да разчита само на юноши. Трима от твърдите титуляри в състава на плевенчани - Стоян Тодоров-Бастена, Благовест Трънчев и Владислав Василев, искат да напуснат отбора заради проблеми с шефа на клуба Веселин Ванев.

 

Играчите имат да прибират по две заплати и въпреки уверенията на президента, че ще се опаричат за празниците, те останали с празни джобове за Коледа и Нова година.

 

„Търсихме г-н Ванев, за да си получим обещаните възнаграждения, но той така и не си вдигна телефона. Скри от нас. Омръзна ни да ни лъже и искаме да напуснем”, заяви пред Гонг един от недоволните.

 

Малко преди края на есенния полусезон Белите орли останаха без още четирима от по-опитните си играчи. След двубоя срещу Марек Дупница без обяснение от отбора бяха натирени Валентин Маринов, Йордан Хърков, Петър Трифонов и Цветомир Петков.

 

Заради безпаричието, футболистите обмисляли да бойкотират последния мач от есента с Бдин Видин, който трябваше да определи кой измежду двата тима ще зимува на последното място в Западната Б група. Едва 20 минути преди първия съдийски сигнал „орлите” взимат решение да изиграят мача, който спечелиха с 5:1.