Бившият футболист на Добруджа Светослав Тодоров, преминал още през отборите на Литекс, английските Уест Хям, Портсмут, Уигън и Чарлтън, е новият треньор на добричкия тим, предаде кореспондентът на БГНЕС в Добрич.

Младият специалист бе представен на специална пресконференция на стадион "Дружба". Той е решил да стартира треньорската си кариера именно от родния си клуб, като е получил покана от изпълнителния директор Светослав Петров, а решението за назначението му е на УС на отбора.

"Благодаря за предоставената възможност да започна кариерата си на треньорското поприще именно в родния си град. Бих искал да изкажа своята признателност на семейството си, на треньорите, с които съм работил, на г-н Гриша Ганчев, лекарите, връщали ме на няколко пъти към футбола след тежки контузии и допринесли за това да получа шанс да играя в чужбина. Имах възможност да продължа да се състезавам, но след като разгледах 1-2 оферти през лятото, реших да окача обувките на пирона и да поема по нов път в живота", заяви при представянето си бившият нападател.

В екипа на Тодоров остават досегашните помощници Стефан Славов и треньорът на вратарите Ивайло Иванов, както към тях се присъединява Радослав Боянов, работил доскоро в ДЮШ на клуба. До две седмици в Добрич ще пристигне и консултант от Англия, прекарал известно време в тимовете на Портсмут и Чарлтън.

"Основната идея е да върнем хората на стадиона и да ги радваме с представянето си. Може да звучи клиширано, но без феновете и тяхната подкрепа даден отбор или футболист е загубен. Отборът има потенциал и виждам амбициозни момчета, на които им се играе. Моята максима е, че няма слаби футболисти, а такива, които желаят да получат своя шанс и с представянето докажат, че искат да се развиват. Придържам се към философията, че най-добрата защита е нападението. Това означава, че ще залагаме на офанзивен футбол и във всеки мач ще се стремим към победа", сподели още Тодоров.

"Радикални промени в тима няма да се правят, като основната идея е да допринесем за прогреса на младите състезатели. Тук искам да използвам възможността да поздравя Радослав Вардаров за свършеното до тук и приноса му за влизането на състава в "Б" група. Акцентът по-нататък ще падне върху избистряне стила на игра и тактическата дисциплина. Ще се обърне внимание, както на работата на терена, така извън него, свързана с възстановяването и почивката, нещо, което е от изключителна важност за всеки професионален спортист. На този етап целите ми в треньорската професия са свързани с това Добруджа да се представя успешно и да побеждава, а за по-нататък ще мисля, когато му дойде времето", завърши Тодоров, който е единственият българин, голмайстор на Чемпиъншип. /БГНЕС