Отборът на Светкавица не се яви на двубоя от 7-мия кръг в Източната „Б” група срещу Волов (Шумен). Мачът трябваше да се играе в Каварна заради наказанието на Волов с мач на неутрален терен.

Президентът на Светкавица инж. Петко Матеев обаче е решил неговия тим да не пътува до Каварна, тъй като според него е ощетен с решението мачът да се играе край морето.

„Смятам, че с решението Каварна да бъде домакин на двубоя нашият тим е ощетен. Все пак сме си направили програма и пътуване до Шумен, който е на 40 километра от Търговище. С промяната на града домакин по вина на Шумен разстоянието между Търговище и Каварна е 183 км., което е почти четири пъти и половина повече от нормалното за този мач. Питам защо мачът не се игра в Русе или Велико Търново, където няма други двубои днес?”, попита Петко Матеев.

Той допълни още, че неговият тим се е готвил цяла седмица за мач от 17 часа, а в последния момент той е променен в 15.

„Много добре знам защо ни пратиха в Каварна. Там не ни обичат заради това, което стана миналата година в Търговище в мача срещу Калиакра и безумията на рефера Валери Петровски. Явно използват, че не ни харесват там”, каза още Матеев.

Босът на Светкавица заяви, че е пуснал 2 жалби до комисиите на БФС, с които е поискал да бъде сменен града домакин на мача. „След като потвърдиха, че мачът ще е в Каварна аз реших да не се явяваме, защото ни потъпкват правата. Очаквам сега да ни накажат със служебна загуба от 0:3, но без финансова санкция. Надявам се това да е така, защото умеем да четем документите на БФС. Както като загубим служебно, всички други ще ги бием”, каза Матеев.

Очаква се идната седмица да бъде решено каква ще е санкцията за Светкавица, но според разпоредбите на БФС освен служебна загуба клубът може да понесе още парична санкция от 500 лева и отнемане на 3 точки от актива на клуба.