Стефан Милушев се оттегли от президенския пост на Свиленград. Бизнесменът обяви за Гонг, че не е срещнал подкрепа от местния бизнес и сам няма да успее да покрие финансовите изисквания на отбора.

 

„Няма никаква подкрепа. Преди време идеята беше съвсем различна. Видяхте какво е положението в Свиленград. Има субсидия от общината, но е само това. Явно не става така само на обещания за пари и накрая нищо”, каза Милушев. Освен него си тръгват всички членове на УС заедно с вицепрезидента Димитър Делибозов.

 

Футболистите на Свиленград са уведомени, че могат да разтрогват договорите си с клуба по взаимно съгласие. За сега е сигурно, че шест човека ще напуснат клуба. Това са Тошко Христов, Димитър Везалов, Димитър Андонов, Николай Минков, Мишо Неделчев и Христо Петров.

 

Новото ръководство на клуба не е гарантирало редовното изплащане на заплатите на играчите и нищо чудно напусналите да станат повече. Според официалния сайт на клуба в момента е подсигурен само хотела и храната на отбора.

 

Треньорът Румен Стоянов също напуска клуба. Все още не е ясно кой ще води отбора, като фаворит е местния наставник Стоян Узунов, който има необходимия лиценз и може да изведе тима за двубоя срещу Дунав.

 

От стадион „Колодрума” изразиха надежда, че от отбора ще останат поне 11-12 играчи, които да изиграят мача с русенци.