Спартак Варна стартира с победа в Източната Б група. "Соколите" победиха Калиакра с 2-0.

Попаденията бяха дело на Иван Найденов от дузпа в 24-ата минута и на Тони Костадинов в 86-ата.

Домакините бяха по-активния тим преди почивката и създадоха няколко голови положения, от които най-опасното бе в 22-ата минута, когато Веселин Пенев проби по лявото крило и сервира топката на непокрития Аврионов.

След удара на нападателя топката срещна първо тялото на вратаря Лазаров, а след това и дясната греда. За дузпата 2 минути по-късно бе фаулиран Ангел Стойков.

Първите 15 минути на второто полувреме минаха под диктовката на Калиакра. Гостите имаха няколко възможности за гол, но топката така и не посети вратата на Симеонов. Добро впечатление остави с изявите си Четин Седула от Каварна. Футболистите на Калиакра имаха претенции и за неотсъдена дузпа, които не бяха зачетени от рефера Красимир Ангелов.

В определени периоди от второто полувреме домакините приеха играта в половината си и заложиха на контраатаките. Така в 86-ата минута Воденичаров преодоля противников бранител, намери непокрития Тони Костадинов, който стреля в тялото на вратаря, но при повторния удар отбеляза за 2-0, с което бе оформен крайния резултат.

След мача заместник председателят на Обищински съвет Варна Неделчо Михайлов потвърди в телефонен разговор с треньора Атанас Атанасов - Орела, че дава премия от 1100 лева. Треньорът заяви, че ще я разпредели между футболистите, въпреки че първоначално двамата голмайстори трябваше да получат по 300 лева, а вратарят 500 за това, че не е допуснал гол. Треньорът на "соколите" поздрави футболистите за победата, като разкри че до преди няколко дни са тренирали само с 10 топки, а на всичко отгоре не са приемали никакви витамини за възстановяване.