Спартак Варна зае третото място в крайното класиране на турнира Албена Къп, след като в последния мач в малкия финал се наложи с минималното 1:0 над лидера в арменското първенство Арарат Ереван.

Единственото попадение в мача падна в 41-а минута, когато Иван Минчев центрира от фаул, топката рикошира в бранител на арменците и с глава Патев я прати в мрежата като преди това тя се удари в лявата греда.

Иначе арменците имаха първи възможност да открият още в 9-а минута, когато Тамасян стреля опасно в наказателното поле, но Денчев спаси.

Едно от най-чистите положения за варненци дойде в 21-а минута, когато Иван Мичнев изведе Борисов отляво, той напредна, но би във вратаря.

Последваха два пропуска на арменците, за да падне голът на Патев в 41-а минута. Само две минути по-късно Спартак можеше да вкара второ попадение, но Борисов пропусна отблизо.

Второто полувреме започна с натиск на арменците като с пропуски се отчетоха Нранян и Ракич.

Спартак заигра по-прибрано, но дебнеха за сериозни контри като в 52-а минута Борисов напредна отляво, но стреля встрани. В 60-а с пропуск се отчете Кемил, а до края на двубоя Минчев на два пъти се размина с второ попадение за Спартак.

Съставът на Спартак Вн: Денчев, Георгиев, Дянков, Патев, Събков (Радев), Минчев, Кемил (Арнаудов), Веселинов (Димитров (Марийчев)), Христов, Борисов, Ботев (Неделчев).

По-рано през деня бе излъчен първенецът на турнира, когато Раковски победи Калиакра с 2:1.