И все пак мач между Свиленград и Спартак Варна ще има. Отново на помощ дойде фенът Неделчо Михайлов, който за пореден път спаси “соколите” от очертаващото като сигурно изхвърчане директно в “А” окръжна група, ако мачът утре не се състоеше. Тъй като пари за нафта за клубния автобус, както и средства за престоя в Свиленград не се намериха заради финансовия колапс и празната клубна каса, фенът Неделчо Михайлов подаде ръка и малко след 18 часа отборът замина за Свиленград. Поредно унижение за треньор и футболисти следствие от безхаберието на клубното ръководство.

В късния след обед на стадиона се появи и друг фен на Спартак и приятел на треньора Наско Атанасов-Орела, който също бе готов да осигури средствата за пътуването, само, че на другия ден, когато това дълго пътуване до Свиленград щеше де се окаже почти безпредметно заради липсата на достатъчно време за нормална почивка преди 90 минутния мач.

От хронологията на всички събития от началото на сезона ясно личи, че от Спартак остана само името, мъжки момчета и отговорен треньорски щаб и разбира се, истински фенове. Благодарение на всичко това Спартак все още запазва статута си на професионален клуб.