Драматична победа над лидера в Източната Б група Дунав постигна отборът на Спартак Пд. Пред около 300 зрители на ст. „Тодор Диев” в Пловдив „гладиаторите” удариха русенци с 2:1. И двете попадения за домакините реализира Георги Стоянов, за гостите точен бе Ангел Гинев.

В 5-ата минута вратарят на Дунав Александър Димов направи детинска грешка и подари топката на Стоянов, който с лекота я мушна в празната врата за 1:0.

Малко по-късно стражът отново се намеси несигурно след удар на Орловски от фаул, но Чипчев пропусна да засече топката. В 30-ата минута далечен шут на Орловски профуча на сантиметри над напречната греда, а малко преди почивката хубав диагонален изстрел на Мекиков мина близо до левия стълб.

През първата част гостите с нищо не защитиха лидерската си позиция и не застрашиха нито веднъж вратата на съперника.

Второто полувреме започна вяло без опасности пред двете врати. Лидерът на изток стигна до равенството в 70-ата минута с красив и куриозен гол на Ангел Гинев. Защитникът засече с пета центриране от ъглов удар, топката описа идеалната за тази ситуация парабола и се спря в далечния ъгъл на вратата на Николов – 1:1.

Дунав тръгна да търси победата и резервата Велков пропусна от добра позиция като стреля с глава в ръцете на вратаря. Малко по-късно гостите имаха претенции към рефера, че е вдигнал несъществуваща засада, при която техен играч излезе в голова позиция.

В 82-ата минута Георги Стоянов стреля мощно с десния крак, но Димов с котешки рефлекс изби. Така се стигна и до последната игрова ситуация в мача. В края на двуминутното продължение топката попадна у тарана на домакините, който с левачката я заби под гредата – 2:1.