Спартак Пловдив победи с 1:0 Любимец в преиграването на двубоя между двата тима от първия пролетен кръг. Единственото попадение в мача бе дело на Иван Площаков в 52-рата минута. Нападателят, който се появи на терена в началото на втората част, се разписа, след като преодоля съпротивата на трима противникови бранителя и от 10 метра пусна топката покрай стража на гостите Васил Кузманов.

През първото полувреме по-активният отбор на терена бе Любимец, като гостите пропуснаха три отлични положения да поведат в резултата, но добрите намеси на Стоян Здравков запазиха резултата равен през първото полувреме. От своя страна домакините имаха само една добра възможност преди почивката, но ударът на Христо Станев бе париран от Кузманов.

В началото на второто полувреме наставникът на „гладиаторите” Николай Киров направи ключова промяна като на мястото на полузащитника Пламен Колев пусна в игра автора на единственото попадение Площаков.

Промяната бързо даде резултат и в първите пет минути на втората част домакините на три пъти имаха шанс да открият резултата преди да стигнат до победния си гол в 52-рата минута. Площаков имаше отлична възможност и за втори гол, когато в 82-рата минута изскочи очи в очи с Кузманов, но стреля право в тялото му.