Отборите на Спартак Пд и Нафтекс завършиха 2:2 в дербито на 13-я кръг на Източната Б Група.

Двата отбора предложиха изключително зрелищен и драматичен двубой, като домакините успяха да стигнат до равенството в 96-та минута, след като губеха с 0:2 на полувремето.

За съжаление на противоположния полюс се представи главният рефер Радослав Станев, който не видя чист фаул при изравнителния гол на домакините, а преди това спести два червени картона на бургазлии.

Срещата започна с много високо темпо като в първите 30 минути домакините бяха по-настоятелният отбор, но добри положения за откриване на резултата пропуснаха Площаков, Стоянов и Христов. От своя страна, в първия половин час Нафтекс имаха само една добра възможност пропиляна от Крумов.

Резултата в срещата откри Ремзи в 37-та минута, след като от пряк свободен удар прекара топката през зле подредената стена на домакините. В последната минута на първата част Симеонов удвои преднината на бургазлии, след като бе оставен непокрит в наказателното поле и отблизо простреля Стойчев.

Още в началото на второто полувреме домакините натиснаха и в 55-та минута Аргиров намали с удар от 10 метра. Това бе трети гол в трети пореден мач на десния защитник на „гладиаторите”.

До края на срещата гостите предимно бранеха крехката си преднина, като за целта техни футболисти често лежаха по терена.

Драмата настъпи в края на 6 минутното продължение, когато след балонно центриране в полето на Нафтекс Трифонов с глава изравни, като останаха сериозни съмнения за нарушение срещу вратаря Георгиев.

След срещата целият щаб на Нафтекс изрази бурно своите протести срещу Радослав Станев. Арбитърът в продължение на няколко минути не успя да се прибере в съблекалнята. До обаче ексцесии не се стигна.