Треньорите на Марица и Спартак Пд имат дилеми около съставите си преди малкото пловдивско дерби. Двубоят от 16 кръг на Източната Б група е в неделя от 15.30 часа на стадион „Марица” в Пловдив.

Наставникът на символичните домакини Манол Георгиев най-вероятно няма да може да разчита на най-опитния си футболист - Стефан Учиков. Ветеранът е с хронични проблеми в ахилеса, които го извадиха от тренировъчния процес през седмицата. Все пак съществува минимален шанс той да попадне в групата за мача.

Тежка контузия извади вратарят на Спартак Пд Стефан Стойчев от сметките на Николай Киров поне до края на сезона. Юношата на Ботев Пд скъса ахилесово сухожилие по време на тренировката в четвъртък и ще се наложи да претърпи операция. Травмата е идентична с тази, която получи Валери Божинов в началото на сезона.

Така на вратата на „гладиаторите” със сигурност ще застане Стоян Здравков.

Спартаклии няма да могат да разчитат и на наказания Мурад Ибрахим. Негов заместник най-вероятно ще бъде преотстъпеният от Ботев Димитър Витанов.

Спартак и Марица изтеглиха последните тренировки преди дербито за събота сутринта, за да могат да изгледат двубоя между Ботев и Левски.