Отборът на Спартак Пловдив победи с 1:0 като гост тима на Марица в малкото пловдивско дерби, с което приключи 16-ия кръг на Източната Б група.

Единственото попадение в срещата бе дело на влезлия като резерва през втората част на двубоя Йордан Христов в 80-ата минута. Той се разписа, след като засече отбита от вратаря на Марица Скорчев топка и с левия крак я изпрати в опразнената от него мрежа.

Двубоят не изобилстваше с футболни достойнства, а головите положения пред двете врати бяха истинска рядкост. Освен попадението символичните гости имаха още две добри ситуации, при които можеха да отбележат. Те обаче бяха пропилени от Иван Площаков и Георги Стоянов.

От своя страна домакините не успяха да създадат нито едно чисто положение пред вратата на противника. Кършиаклии разчитаха главно на центрирания от статични положения, но дори това не им помогна да стигнат до нещо повече от почетна загуба.

Въпреки това те имаха своя златен шанс в добавеното време на мача, когато нерешителна намеса на вратаря Здравков доведе до сериозно меле в неговото наказателно поле, при което на два пъти защитници на гостите успяха да блокират удари на маричани.