Спартак 1918 отстъпи с 1:3 срещу Добруджа в контрола, която се игра в Аксаково. Синьо-белите бяха по-активни през всичките 90 минути, но безбройните пропуски доведоха до негативния, за тях, резултат, съобщава официалният сайт на варненци.

Контролната среща започна по най-добрия, за спартаковци, начин. В 7-ата минута, нападателят Денислав Андреев бе спънат в наказателното поле. Отсъденият от главния рефер, 11-метров наказателен удар бе превърнат в гол от Марин Петров.

В 13-ата и 20-ата минути, Денислав Андреев и Симеон Ганчев пропуснаха да увеличат головата преднина за своя тим.

В 22-ата минута, зрителите на стадиона в Аксаково станаха свидетели на куриозен гол за гостите от „Добруджа”. Симеонов центрира от корнер, топката описа странна парабола и изненадващо се оплете в мрежата под гредата.

В 29-ата минута, Юлиян Куртелов бе изведен на добра позиция, но при опит да стреля, топката му бе отнета. При ситуацията, нападателят се контузи и поиска смяна.

Пет минути преди края на първото полувреме, Ангелов от тима на "Добруджа" бе съборен в наказателното поле от Латин Венков. Симеонов стреля безпогрешно от бялата точка в долния ляв ъгъл и даде аванс на гостите.

През второто полувреме с пропуски за "Спартак" се отличиха Григор Георгиев и Боян Илиев.

Крайното 3:1 за отбора от Добрич оформи Димитров.

Спартак: Марков, Луго, Венков, Андреев, Чипев, Петров, Илиев, Георгиев, Куртелов (Димитров), Ганчев, Андонов