Вратарят Ивайло Яначков от Ботев Враца, опорният полузащитник Коста Янев от Нефтохимик, левият бранител Тошко Гочев от Монтана и халфът Христо Гоговски от Вихрен са новите играчи, които се появиха на старта на подготовката на Спартак днес. Последните двама са съответно младежки и бивш юношески национал. Очакват се още 3-4 играчи: централен и краен нападател, центрълен защитник и вътрешен халф. Със Спартак започнаха подготовка и двама юноши.  

От отбора миналия сезон ги няма Петър Денчев, Георги Димитров, Джихат Кямил, който е в Хасково, Николай Арнаудов и Радев. До ден-два в отбора ще започне работа нов масажист. 

Спартак Варна

източник: Gong.bg, Добри Атанасов

Подготовката ще протече във Варна, като “соколите” ще се готвят и на стадион Спартак, и на базата на "Локомотив". 

Контролите, които ще изиграе отборът са 7, като само за 19-и юли се търси съперник. Останалите са ясни: 5-и юли н Нефтохимик, 9-и с Нефтохимик, 12-и с Добруджа, 16-и с Черноморец Бс, 23-и с Несебър и на 26-и с Калиакра. 

Спартак Варна

източник: Gong.bg, Добри Атанасов

По отношение целите треньорът Наско Атанасов заяви: “Ще се опитваме да играем футбол, а целта сама ще си дойде. Щом съм тук ви е ясно каква ни е целта.През последните 4-5 месеца в отбора нямаше финансови катаклизми, надявам се и сега да е същото. Такива са уверенията. Нямаме гръмки финансови стимули, но всичко е плащано на време. Групата на отбора трябва да наброява 24-25 играчи.” 

Спартак Варна

източник: Gong.bg, Добри Атанасов

Опорният халф Коста Янев, който също присъства на пресконференцията с останалите 3-има нови играчи заяви, че е дошъл в Спартак, за да играе футбол и да преследва цели с отбора.

Спартак Варна

източник: Gong.bg, Добри Атанасов