Снощи Стяуа, който отстрани българския ЦСКА по пътя към груповата фаза на Лига Европа, допусна срамна загуба с 0:5 от израелския Макаби Хайфа в третия кръг от началото на надпреварата.

Българският национал Валентин Илиев пък, освен с резултата, ще запомни мача и с червения картон, който му бе показан през втората част и който доведе до дузпа, пропусната от домакините.

Внушителният резултат в мача накара колегите от северната ни съседка да си припомнят най-злополучните мачове на Стяуа в Европа. Определено 0:5 е най-големият резултат, с който румънският гранд е губил в клубна надпревара в Европа. До този момент рекордът се държеше от френския ПСЖ, но снощи бе изравнен от Макаби Хайфа.

Любопитно е, че в негативната класация за румънците, фигурира и българският Ботев. ProSport припомня успеха на пловдивските „канарчета” от далечната 1962 година, когато в мач от КНК, Ботев разбива Стяуа с 5:1, след като в първия мач допуска загуба с 2:3 в Румъния.

Със същия резултат и в същия турнир Стяуа губи и от ПСВ Айндховен. През сезон 1996/97 испанският Атлетико Мадрид отнася румънския гранд с 0:4.