Покрай подготвителния лагер на Левски се запознахме с много хора от Каварна. С кмета Цонко Цонев се знаем от преди това, но сега за две седмици в морския град се запознахме с нови и все хубави хора.

Студеното време и неволята ни събра с шофьора на футболния тим на Калиакра Емил Николов. Той ни помогна да си вършим работата, в момент, когато колата ни не издържа на сибирския студ.

Заговорихме се и се оказа, че Емо, както го наричат всички е фен на ЦСКА, Дарик радио и... Ники Александров. Той, както и кметът Цонев, е от групата на „червените” футболни фенове в града и не скри съжалението си, че не е ЦСКА на подготовка в Каварна. Редовно слуша Дарик радио и съчувства на Ники Александров, че е попаднал сам сред... левскари.

Емил е от 26 години шофьор, а от две кара автобуса на Калиакра Каварна. Не е засякъл Вили Вуцов като треньор. Започнал е, малко след като Вили пое Левски. Емо е на 45 години, но е младолик и едва ли може човек да каже, че е на толкова.

„Радиото ми в автобуса винаги е на Дарик, хвали се Емо. В 17 часа чакам спортните новини от вас. Много тормозите Ники, но аз много го харесвам. Вярвам ви и затова ви слушам. На път за даден мач, или връщайки се, слушаме всички в автобуса. Е, левскарите малко ме нервирате, но и вас слушам. Фен съм и на сайта ви. Всяка вечер се ровя в него за новини.”

Емил е семеен и живее в Каварна. Има двама сина. Единият е по корабите, а другият е ученик. За какво мечтае човек като него?

„Мечтата ми е да возя с автобуса Калиакра в А група, категоричен е Емо. Не успяхме на баража, но вярвам, че с този автобус отбора от Каварна ще обикаля България за мачове от А група. Дано стане още тази година. Сега обикаляме само Източна България, но ще стигнем и до мачове в елита срещу софийските клубове.”

Работата на Емил тези дни е много. Вози отбора на Калиакра. В студа на няколко пъти помогна и на Добруджа като извозваше и техните футболисти до залата. Често вози и волейболистите на Каварна, които са водачи във Висшата волейболна лига, което е вторият ешелон в този спорт.

Добрият му характер не му позволи да остави и екипа на Гонг и му помогна. „Левскари сте, ама какво да ви правя, с усмивка ни помогна Емо, когато закъсахме с колата. Нали в 17 трябва да ви слушам.”

Често му се налага в трудните атмосферни условия да вози и персонала на хотела, където са отседнали Калиакра и Добруджа. Казва, че не помни такъв сняг в Каварна и е нормално да помага, когато може.

Попитахме го всички ли го уважават толкова, колкото виждаме ние, а той леко шеговито ни отговаря: „Елате да видите какво става, когато бия футболистите или някой от отбора на карти. Ядосват ми се, ама бързо им минава. Пък и са млади и се учат.”

Емо обеща, като влезе Калиакра в А група, да дойде на някое гостуване на тима в София и да паркира автобуса пред Дарик радио и да ни посети работното място. Да види къде се списва сайта Gong.bg и да се запознае лично с шефа на сайта Ники Александров. Ако мачът е ЦСКА – Калиакра, той ще е най-щастлив.

Ние му благодарим за помощта и му желаем да се сбъдне мечтата да вози Калиакра в А група още тази година...