Шестима фенове са наказани за спортно хулиганство след футболната среща между Берое и Нафтекс.

На 07.03.2008 г. около 17.35 ч. непосредствено след края на футболната среща между отборите на Берое и Нафтекс в района на кръговото движение на площад “Берое” привърженик на отбора-домакин е хвърлил камък в посока на отпътуващият автобус “Сетра” с агитката на гостуващия отбор.

В този момент автобусът спрял, при което пътуващите в него привърженици на Нафтекс са счупили стъклата на вратите и направили опит да слязат и да се саморазправят с феновете на Берое.

От автобуса са хвърлени бомбички, метални и дървени предмети по феновете на отбора-домакин. Благодарение на бързата намеса на полицията, ескалирането на конфликта е предотвратено.

За изясняване на случая в РУ на МВР – Стара Загора са отведени група лица, намирали се в непосредствена близост до мястото на инцидента.

Автобусът с привържениците на Нафтекс е изведен в края на града, където е извършен оглед. От превозното средство е иззет своеобразен арсенал – палки, бухалки, ножове, боксове, самоделни пиротехнически изделия и бутилки със запалителна течност и алкохол.

Петима от феновете на Нафтекс, които са счупили стъклата на автобуса, отправяли са обиди към служителите на реда и не са изпълнявали полицейските разпореждания, са задържани за 24 часа и са им съставени актове за установено административно нарушение е по чл. 21 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Установена е и самоличността на привърженика на Берое, хвърлял камък по автобуса, на който също е съставен акт за спортно хулиганство.