Деветият във временното класиране на Б група Нефтохимик официално потвърди новината на Гонг, че нападателят на Левски Илия Димитров ще заиграе в Бургас. „Шейховете“ съобщиха, че младият талант ще играе като преотстъпен до края на шампионата.

По рано днес стана ясно, че „сините“ ще се разделят временно с двама от младоците. Освен Димитров и вратарят Николай Кръстев ще бъде преотстъпен, като той се насочва в Локомотив Мездра. Идеята на треньорския щаб е двамата да натрупат стаж в мъжкия футбол, тъй като не получават много шансове в Левски.

От Нефтохимик не крият задоволоството си от привличането на Димитров, което идва в унисон с тяхната визия за развитие на клуба.

„Юношата на Левски Илия Димитров ще се състезава за „шейховете“ до края на сезона. Талантливият нападател е преотстъпен на Нефтохимик от столичния гранд“, гласи краткото обявление в сайта на бургазлии. „Димитров е роден през 1996 г. и е част от първия състав на „сините“. Неговото привличане е част от стратегията за подобряване на играта в офанзивен план и подмладяването на отбора“, допълват оттам.