"Локомотив Стара Загора няма да изпадне от професионалния футбол, напротив - през втория полусезон ще сме още добри и няма да имаме проблеми със оставането в източната Б група", това заяви изпълнителният директор на “железничарите” Стефан Господинов в интервю за Дарик радио.

Играчите на Локо, вече пристигнаха в турския курорт Белек, където ще останат до 17-ти февруари. Там играчите на Иван Вутов ще изиграят най-малко 4 контроли, като съпрерниците на червено-черните ще се уточняват на място. Според изпълнителния директор най слабото звено в отбора е това на нападателите: “Петър Кънчев е длъжник на отбора, все пак той е нападател, а има само един отбелязан гол в есенния полусезон, вратарския пост, също се нуждае от подсилване и конкуренция” , каза още Стефан Господинов.

От щаба на железничарите признават, че големият липсващ в тима е полузащитникът Николай Топузаков. Топузаков е контузен от няколко месеца и по думите на Стефан Господинов няма да се завърне на терена по рано от април, което означава, че на практика сезонът за 29-годишния халф е изгубен.

Железничарите ще разчитат на няколко нови попълнения през пролетния полусезон. Това са бранителите Милен Христов и Добромир Димитров, както и полузащитникът Валери Михайлов - и тримата преотстъпени от Берое. С Локо подписа и халфът от школата на Славия Георги Дойчинов. Полузащитникът Васил Велев ще играе за червено-черните, като преотстъпен от отбора на Сливен.

Със сигурност старозагорския Локомотив ще доизиграе мачовете си до края на сезона на градския стадион. От ръководството на червено-черните започнаха ремонт на клубния стадион, още през лятото, но изпълнителния директор Стефан Господинов заяви, че няма никакъв шанс съоръжението да получи лиценз от БФС до края този състезателен сезон.