Членът на управата на втородивизионния Пирин Благоевград Петър Байкушев заяви, че на клуба не се полагат пари по трансфера на Димитър Бербатов от Тотнъм в Манчестър Юнайтед.

„Според наредбите на английската федерация, такива пари не ни се полагат. Бяхме гости на дебюта на Бербатов срещу Ливърпул, а след това ни показаха и цялата база на Манчестър Юнайтед. От тази среща обаче няма как Пирин да има някакви дивиденти, защото сме много далеч от едни такива взаимоотношения”, коментира Байкушев.

Той добави, че предишните пари за трансфер на нападателя са в Методи Калъмбов, срещу когото се води следствие. „Само мога да ви кажа, че парите не са постъпили в клуба”, допълни Байкушев.

Благоевградчани ще честват тази сряда 35 години от влизането на отбора в „А” група. „Това е много специален юбилей. Има един Пирин, който чества 35 години влизане в „А” група, ако някой друг Пирин трябваше да чества нещо, то това щяха да са 3 години. Другият Пирин е Македонска слава. Нашият Пирин беше изваден от „А” във „В” група. За обединение времето ще покаже. Когато върнем нашия Пирин в „А” група, тогава вече може да помислим за едно такова обединение”, заяви Байкушев.

За сряда е предвиден мач срещу ЦСКА на стадион „Христо Ботев” в Благоевград, като покана е получил и Димитър Бербатов.

„Той е поканен заедно със своя баща. Дано Пламен Марков прояви разбиране и пусне Митко поне за няколко часа да присъства”, заяви Байкушев. Той допълни, че целите на отбора този сезон е влизане в „А” група, като заяви, че има готов отбор, който да се представи в елита.