Ръководството на Берое предприе безкомпромисни мерки относно дисциплината отбора след лагера в Албена.

Халфът Милчо Танев бе освободен от отбора по предложение на старши треньора Илиан Илиев, а други четирима негови съотборници понесоха финансови санкции.

"Напследък Милчо го бе обхванала някаква меланхолия и смятам, че той не осъзнава вината си. Причината за неговото освобождаване не е само това, което се случи в Албена. Нещата се бяха натрупали и в понеделник му заявих, че няма да разчитам на него. През миналия сезон го направих капитан на отбора, и въпреки че съм водил разговори да подобри формата си от това е нямало ефект", заяви старши треньорът Илиан Илиев.

"Решението е на треньора, защото в нашия клуб си има вътрешен правилник, който е направен да се спазва и всеки играч, който не се съобразява с него ще си носи последствията", каза председателят на Надзорния съвет на клуба генерал Йордан Димитров.

Шефовете на клуба глобиха четирима футболисти, които са нарушили правилата по време на лагера в Албена.

Най-тежка е санкцията на вратаря Даниел Белчев, който е глобен с 600 лева и с последно предупреждение за изваждането от състава.

Защитниците Иво Иванов и Александър Александров олекнаха с по 400 лева, дясното крило Петър Димитров е наказан със 600 лева.