От няколко дни спортно-техническия щаб на Нефтохимик Бургас изцяло се е съсредоточил върху предстоящия двубой с отбора на Банско. Разучени са както силните, така и по-слабите страни на бъдещия съперник на шейховете.

Според треньора Димчо Ненов, Банско е един от тимовете, които ще играят водеща роля в първенството на Б групата през сезона. Отборът е изграден от играчи, излезли от школата на Пирин, която дава много талантливи футболисти за българския футбол не само в региона, а и в цялата страна. Прословут е и духът, с който играят отборите от тази част на страната, така че Нефтохимик трябва да се подготви за един много сериозен сблъсък.

Отборът ще бъде лишен от халфа Станимир Андонов, който лекува контузия в глезена и ще бъде извън терените поне още 10 дни. Треньорът се надява той да може да се възстанови до първия домакински мач на Нефтохимик след паузата в първенството.

В Банско ще бъде дадена възможност за изява на някои от футболистите, които досега са играли по-малко . Станимир Митев се чувства добре и Ненов е доволен от включването му в игра в последния мач срещу Чавдар. На него ще се разчита и в предстоящия двубой.

Отборът ще тръгне за Банско рано в събота. Вечерта е предвидена тонизираща тренировка. Групата от 18 футболисти ще бъде определена непосредствено след заниманието в петък, което ще се проведе на стадиона в Долно Езерово.