Финансовата криза направи футбола честен, каза старши треньорът на Ботев Враца Сашо Ангелов на последната за сезона пресконференция. „В българското първенство борбата за първо място вече неeсамо между Левски и ЦСКА,намесиха се и други отбори, което е крачка напред в българския футбол. Струва ми се, че финансовата криза направи така, че футболът става честен”, каза наставникът на ботевци.

„Ботев Враца много вдигна цената си, направихме силни мачове с лидерите, но първенството не е само с тях, анализира представянето на отбора Ангелов. Направихме някои грешки с по-слaбите отбори, но от един млад и неопитен отбор момчетата направиха 30 мача, от които 4-5 не бяха на ниво. По шестобалната система, моята оценка за играта им е 4.80”.

Не така критичен беше новият изпълнителен директор на ОФК “Ботев” – Враца Пламен Николов. В новия УС на клуба преди броени дни влезе и бронзовият медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. Пламен Николов.

„Аз де факто и де юре съм от три дни в клуба, но не мога да се съглася, че оценката е 4.80, бих дал по-голяма. Ако не бяха някои грешки, може би 3-то или 4-то място, повечеби прилягало на този отбор”.

Приоритет е финансирането на клубаподдържане на школата.

Почивката на отборът е до 21 юни. През това време нападателят Румен Рангелов ще използва, за да вдигне сватба и да направи сватбено пътешествие. Тържеството е определено за 30 май.