С 20 футболисти започва пролетния полусезон отборът на Ботев Враца. „Ще играем, с тези играчи, с които разполагаме, съобразяваме се с финансите”, заяви старши треньорът Сашо Ангелов.

„Ще използваме и момчета от юношеския отбор. Добра работа се свърши по време на 7-те седмици подготовка. Не сме напълно готови, основно игрово, но и тук снега ни попречи.”

„Функционално сме готови, трябва до 4-5-ия кръг да сме в перфектна форма, добави той. Виждам голяма положителна промяна в играчите от лятото до сега”, коментира наставникът.

„В събота ще се види, кой е по-подготвен”, беше лаконичен Сашо Ангелов по повод предстоящото регионално дебри с Ботев Криводол.

В събота е първият кръг от пролетния полусезон в Западната Б група. Тимът на Ботев Враца е гостува на Ботев Криводол, а двубоят е от 14.00 часа на стадион „Мрамор” в Берковица.

В същото време новите попълнения в тима на Ботев Криводол - защитниците Милен Тодоров и Пламен Илиев (освободен от Ботев Враца в края на полусезона), халфът Красимир Гавазов и нападателят Веселин Георгиев подписаха едногодишни договори с клуба.

В началото на тази седмица четиримата бяха картотекирани във футболния съюз. Така за пролетния полусезон старши-треньорът Валери Цветанов ще може да разчита на 20 футболисти, като от тях двама са със статут на аматьори. Това са бранителят Милен Тодоров и нападателят Пламен Трифонов.