Старши треньорът на Спартак 1918 (Варна) Румен Димов заяви на пресконференция на клуба днес, че познава добре отбора на Доростол, срещу който ще играят в предстоящия кръг. "Въпреки проблемите им, очаквам да излязат мобилизирани срещу нас. Още след победата над Нефтохимик с момчетата си говорим за предстоящия двубой в Силистра. Знаем добре футболистите на съперника, а и Живко Великов е работил там и също ги познава", коментира Румен Димов.

С контузии в Спартак преди мача са Георги Станчев, Станислав Иванов и Георги Димитров. На облекчен режим тренират Марин Петров и Георги Динков. Румен Димов очаква при тежкия терен в Силистра силите да са изравнени.

Треньорът отговори и на въпроси на журналистите, свързани с предстоящата зимна подготовка на тима и селекцията. Футболистите ще тренират до 20-и декември. Цикълът на подготовката им за пролетта ще включва 42-46 дни. Отборът ще се събере за старта на подготовката на 9-и януари, като се предвиждат 2 лагера-в Сандански и Варна, както и участие на турнира в КК Албена. 3-4 ще са новите попълнения, като ще има и освободени футболисти. Групата ще наброява 22 до 24 играчи.