Президентът на Рилски спортист Юри Галев отново се прояви в твърде негативна светлина, след като преби съдията на двубоя Рилски спортист – ЦСКА при юношите старша възраст. Гонг потърси делегата на двубоя Петър Топчев, който разказа подробности около действията на Галев.

Предлагаме на вашето внимание разказът на Топчев за вчерашните събития в Самоков:

В 7-ата минута ЦСКА поведе с 1:0. В 8-ата имаха една греда. След това момчетата от Самоков направиха опасно положение пред вратата на ЦСКА и шутираха в тялото на защитник на „червените”. Знаете каква простащина цари, двама-трима души започнаха да викат „Дузпа, дузпа, дузпа”. Аз си стоях на масата на пистата и по едно време тоя Галев мина покрай мен, удари си очилата в масата, събу си джапанките и нахлу на терена. Топката беше от другата страна на игрището, мачът се играеше. Той си пресече цялото игрище и отиде да се саморазправя със съдията. Посегна да го удари, съдията побягна. Аз също влязох в игрището и видях, че при тази обстановка не може да продължи така. За тази простащина трябва да се вземат мерки. Не може да продължава така. Спрях мача и казах да го прекъсват. Докато вървях към масата Галев ме настигна и ми нанесе удар отзад в главата. Това е жестоко, защото си отпуснат и не си подготвен. Ако е в лицето отпред е друго, защото си подготвен.

След това казах на полицаите да го арестуват. Полицаите започнаха да го молят: „Недей, недей, недей”, но не го арестуваха. Те също не си свършиха работата. Младите момчета от полицията гледаха уплашено и го молеха.

Влизаме в тунела и той нападна за втори път съдията. Когато другия рефер отключваше вратата на съблекалнята, за да влезем вътре то тогава ни нанесе още един удар саблен във врата. Този човек е опасен не само за футбола, но и в обществото. Явно, че там той е дерибеят на селото и не го е страх от никой.

Днес предадох документите. По правилник ЦСКА трябва да спечели с 4:0, но не знам какви санкции ще се вземат. Говорих с г-н Кукуванов и той каза, че трябва да се вземат мерки. Съдията е пуснал доклад. Реферите също се бяха уплашили. Помолих за помощ полицията, дойдоха още няколко патрулки и ни изведоха от града. Съдии бяха три млади момчета от София. Главният се казва Видин Стоянов, а помощниците са Димитър Павлов и Красимир Атанасов.