Пробите на 23-годишния защитник Георги Пандуров в Ботев Пловдив приключиха преждевременно. Възпитаникът на детско-юношеската школа на Кьолн не успя да се докаже пред Милен Радуканов, тъй като се контузи още в първия си ден при „жълто-черните” и бе освободен от лагера на тима в Сандански. Така Ботев се оказа поредния български отбор, в който Пандуров удари на камък, след като в последните години опита без успех късмета си в почти всички водещи клубове у нас.

На обратния полюс са тестовете на друг младок в Ботев. 19-годишния Валентин Веселинов продължава да тренира с „канарчетата” и е много вероятно да бъде оставен в отбора през пролетта. Бившият играч на Сливен почти сигурно ще получи шанс да играе в последната контрола на пловдивчани преди старта на първенството. В нея Ботев ще срещне състава на Банско, като двубоят започва в събота от 12 часа на терена в с.Вълково.

Веднага след срещата „жълто-черните” се прибират в Пловдив, където ще протече заключителната част от подготовката за мача с Нефтохимик на 3 март.