Старши-треньорът на Ботев Пловдив Милен Радуканов даде положителна оценка за показаното от неговия отбор в първата контрола за годината. Ето какво каза наставникът на „жълто-черните” след победата с 4:0 над Септември Симитли:

„Поздравявам момчетата за сериозното отношение, което показаха в първата контролна среща. Резултатът не е без значение, защото вече на няколко пъти казах, че искам Ботев да играе за победа във всеки мач, без значение дали става дума за контрола или официална среща. Ясно е, че няма да печелим винаги, но нагласата ни трябва да е такава.”

„Всички футболисти показаха желание и се вложиха на предела на силите си, въпреки че са уморени от натоварванията, на които ги подлагаме. Направихме и някои доста добри комбинации, получиха се хубави атаки. Разбира се, направихме и грешки. Все още не сме на желаното ниво, но това е в реда на нещата в този етап от подготовката.”

„Едно от най-радващите неща е начинът, по който се вписват новите момчета. Мога да кажа, че те вече се интегрират в отбора и са част от добрия колектив, който се оформя.”