Жребият за 1/16 финалите от турнира за Купата на България противопостави новака в професионалния ни футбол Пирин Разлог срещу Левски. Тази новина веднага стана тема номер едно в града и общината. Президентът на тима Захари Беличенов заяви в интервю за Дарик радио, че от клуба са взели решение да поискат от Левски да се разменят двете домакинства и в първия мач Пирин да приеме Левски в Разлог.

„Аз лично съм доволен от жребия“, заяви Беличенов. „Както се казва, за това нещо се борим от две години. В крайна сметка ни се усмихна и късметът, ако мога така да кажа. Досега Пирин Разлог не е играл официална среща с отбор от А група, камо ли с Левски, който е един от основните стожери на футбола в България.”

Дали за Пирин не е по-добре първият мач да е в Разлог и да започнат двата отбора от 0:0 и така да се събере повече публика?

„Да, в интерес на истината е така“, заяви Захари Беличенов. „Късметът бе на наша страна, че изтеглихме такъв жребий и се надявахме домакинството в първия мач да бъде в Разлог. Направихме постъпления, ако това нещо е възможно, то да се случи. Водени са разговори с представители на Левски по този въпрос. До утре, петък, предполагам, че ще имаме отговор на нашето желание.”

Коя е първостепенната цел на Пирин? Да се стабилизира в първенството на единната Б група, или има амбиции и в турнира за Купата на България?

„По принцип нашите амбиции като млад член на професионалния футбол са ни предимно свързани с първенството“, откровен е Захари Беличенов. „Заявявам твърдо и категорично,че това ни е основната цел, но това не означава, че ще подценим мачовете за Купата на България. Особено след този жребий настроението в Разлог е приповдигнато, а ние сме изключително щастливи да срещнем такъв съперник. Ние заедно с общинското ръководство водим политика от повече от две години, с която през първата ни година се поздравихме с промоция в професионалния ни футбол. Надяваме се оттук нататък да берем плодовете от нашия труд.”

Президентът на Пирин Разлог Захари Беличенов прие с усмивка въпрос към него какви са футболните пристрастия на кмета на града Красимир Герчев.

„Попитайте го него“, заяви с усмивка Беличенов. „Под сурдинка мога да ви кажа, че той е фен на Левски.”