Президентът на новия член на А група Локомотив Мездра Петър Минчев сподели в интервю за предаването Гол линия на Дарик, че феновете и футболната общественост не трябва да имат големи очаквания за представянето на тима е елитната група.

„Въпреки че имаме 76 годишна история, за първи път влизаме в елита. Разбира се феновете ни не трябва да имат свръхочаквания. Намеренията ни са да направим един млад отбор с няколко опитни футболисти”, коментира Минчев.

Босът на Локо Мездра допълни, че в следващите месеци ще кипи усилена работа, за да може базата на клуба да бъде готова за посрещането на тимовете от А група през новия сезон.

Минчев сподели още, че вече е започнал ремонтът на основния терен, а преди няколко дни е открито ново игрище с изкуствена настилка, което вече се използва.

„Предстои ни мащабна реконструкция. В момента тече ремонтът около основния терен. Ще бъде положена нова дренажна система, отоплителна система и поливна такава, а тревата ще бъде доставена специално от Гърция”, каза още босът на Локомотив.

„Онзи ден открихме едно от най-хубавите игрища в България и вече започнахме да провеждаме тренировки на него. Получи се уникално съоръжение. Заедно с основния терен подготвяме още две игирща, които ще бъдат затревени.”

Колкото до селекцията на отбора за новия сезон Минчев сподели: „Дори и в момента имаме прекрасни футболисти, младежки национали, които в следващите години ще развият целия си потенциал. Няма да привличаме големи имена. Предимно ще разчитаме на това, с което разполагаме.”

Минчев допълни още, че част от лятната подготовка на тима ще протече в Швейцария. „Първата част от подготовката ни преди сезона в А група ще протече в Банско. За втория етап са водени предварителни разговори в Швейцария, където ще бъдем е един много добър комплекс с отлични условия. След това се връщаме отново в България”.

 

Чуийте обширното интервю с презиндета на Локомотив Мездра в прикачения аудио файл.