Президентът на Чавдар Бяла Слатина Красимир Костов пропусна последните три срещи на Чавдар, а заедно с него липсваха и още няколко персони с административни функции в отбора, което бе поредният знак, че в Бяла Слатина вече са направили решителна стъпка за смяна на досегашното ръководство на клуба.

След разговор между кмета на община Бяла Слатина, която се явява основен спонсор на клуба, инж. Венцислав Василев и Красимир Костов се стигна до решението последният да подаде оставка. Заедно с него си тръгва и изпълнителният директор Иван Иванов.

Временно функциите са поети от административния директор на клуба Светлин Савчев, Веселин Николов, члена на УС Харлампи Петков, председателя на фенклуба на "Чавдар" Цецо Николов и зам. кмет на община Бяла Слатина Георги Узунов.

Освен това днес се състоя УС, на който бяха разисквани въпросите по предстоящото общо събрание на клуба, на което ще бъде избран заместник на Костов.

Името на новия председател на УС (б.а. който ще изпълнява функциите на президент на клуба) ще бъде избран след предстоящите кметски избори.

В общественото пространство се споменава името на мощен бизнесмен от София, който вече е обещал лагер на "Чавдар" в Турция по време на зимната подготовка.